Első olvasmány

Kedves Bitfaragók és Bitfaragó jelöltek!

A Bitfaragás hagyományai bizony már a múlt századra nyúlnak vissza, és előkelő helyet foglalnak el az emberiség kultúrtörténetében. Az információtechnológia jelenlegi fejlettségi szintjén egy adott feladat megoldásához akár több alkalmazás közül is választhatunk, ám igazi sikerélményt, és a lehetőségek szinte korlátlan forrását mégiscsak a programozás biztosítja. In medias res. Az első részben egy szerény dobókockát használva mutatjuk meg HTML és JavaScript kódok faragását. Megismerkedünk az egyszerűbb adattípusokkal illetve adatszerkezetekkel és néhány gyakran használt utasítással, a bemutatott kódokat pedig mindjárt ki is próbálhatjátok, sőt akár módosíthatjátok is. Ha vállaljátok a kihívást, csapatotok regisztrációja után új menüpontok jelennek meg a honlapon, amelyek használatával bemutatkozó oldalt tudtok készíteni, és a megoldásaitokat feltölteni. A feladatok megoldásait az online forduló napjáig le lehet adni, de minden csütörtökön feleződik a jó megoldásért kapható pontszám. 

1. rész: Kockadobástól a kockapókerig  

Elérhető: október 31-től. Az első pontszámfelező csütörtök: november 14-e 24:00.
Bevezető mintaprogramok és gyakorló feladatok a JavaScript kódolás áttekintéséhez.

2. rész: Samuel Loyd feladvány

Elérhető: november 14-től. Az első pontszámfelező csütörtök: november 21-e 24:00.
A bevezetés folytatása  DOM, CSS...

3. rész: Útkeresés

Elérhető: november 21-től. Az első pontszámfelező csütörtök: november 28-a 24:00.
Megoldások keresése. Labirintus és egyéb játékok.

Fejlesztőkörnyezetek

Hasznos források

Ajánlott szakkönyvek

Gyakran ismételt kérdések

A pontozás a funkcionalitást vagy a designt is díjazza?

Ha a funkcionalítás működik, megadjuk a maximális pontszámot. A látványos megoldásokat megosztjuk, külön díjazzuk, ill. a 3. fordulóban a kinézet is az értékelés része lesz.

Nagyon szeretném felmérni, hogy mennyi időre van szükség az erőgyűjtés fordulóinak megcsinálásához.

Az erőgyűjtés felkészít a másik két fordulóra, bitfaragói tapasztalatokat ad. A pontszám visszajelzés, motiváció a munkához, és javíthat az online forduló eredményén. Ha a csapat végigcsinálja, és figyel a dizájnra is, nagyobb eséllyel nyer. Akkor is érdemes indulni, ha kevés idő jut az erőgyűjtés feladataira, az előzetes ismereteken és a mezőnyön is múlik a siker.