Tájékoztató

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara
háromfordulós, országos programozási versenyt hirdet

„Bakonyi Bitfaragó Bajnokság”

címmel középiskolások számára.

A verseny célja

Az országos szintű megmérettetés lehetőséget teremt az informatikában tehetséges vagy kreatív feladatok iránt érdeklődő diákok számára. Kitűnő alkalom az informatikai-alkalmazói ismeretek, az informatikai eszközök ismereteinek kibővítése mobil és webes programozói tudással, barátokkal közösen értékes díjakért versenybe szállva.

Célunk az is, hogy a kezdő, a programozás iránt érdeklődő diákokat megszólítsuk, ugyanakkor a már magasabb szinten álló fiatalok tehetséggondozását elősegítsük.

A mai informatika csapatmunkát igényel. A siker érdekében a csapat minden tagjának kreativitását mozgósítani kell. Ezért olyan versenyt hirdetünk, amelyben a vetélkedés mellett az együttműködés is szerepet kap.

Kiknek szól a versenyfelhívás?

A versenyre 2-4 fős középiskolás diákból álló csapatok nevezhetnek. Kérjük jelezni, hogy a csapat tagjai között van-e informatika tagozatos diák, mert számukra külön kategóriát indítunk.

Hogyan lehet jelentkezni?

A részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztrálás http://verseny.mik.uni-pannon.hu oldalon a csapat adatainak megadásával történik. A csapatok munkáját általuk választott mentorok segíthetik. Mentor felkérhető saját iskolából, környezetből, vagy a verseny honlapján közzétett oktatók, PhD és MSc hallgatók közül.

A verseny menete

A verseny három fordulóból áll.

I. Erőgyűjtés

On-line pontgyűjtő csapatverseny, amelyben 4 héten keresztül különböző nehézségű és pontszámú feladatokat lehet megoldani. A felkészüléshez a http://verseny.mik.uni-pannon.hu oldalon tananyagokat és mintafeladatokat teszünk közzé. A csapatok az összegyűjtött pontszámukat továbbviszik a következő szakaszba.

II. Összemérés

2013. december 7-én 14-17h-ig tartó online forduló. A két kategóriából összesen 8 csapat jut tovább a harmadik szakaszba.

III. Erőpróba

Erre a fordulóra a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán kerül sor 2013. december 21-én Veszprémben. Résztvevői az előző fordulóból továbbjutott, legtöbb pontot szerzett csapatok. A feladatok a korábbiakhoz képest nehezebbek és többrétűek. E forduló célja az, hogy a jók egymást ösztönözve megtanulják, hogyan hozhatják ki magukból a legjobbat. A forduló eredményhirdetéssel zárul.

Az egyes fordulók részletes szabályait az adott forduló megkezdése előtt hirdetjük ki.

Az eredményes versenyzők elismerése

dij
1. díj: Samsung Galaxy S4 okostelefon a nyertes csapat minden tagjának
2. díj: Google Nexus 7.2 Tablet a csapat minden tagjának
3. díj: Samsung Galaxy Tab 3 7.0 a csapat minden tagjának
 

A döntőbe jutott csapatok minden tagja meghívást kap a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara által szervezett informatikai nyári táborba.

Nevezési határidő: 2013. november 30-ig folyamatosan

Nevezési díj: nincs

A szervezők elérhetősége:

Lipovits Ágnes
mobil: 30/986-6974
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sikeres versenyzést kívánunk mindenkinek!

A verseny szervezői